01.jpg02.jpg03.jpg

Az alapítvány tagjai

Kivonat


Zetényi-Csukás Ferenc, elnök

Szentgyörgyi Dezső, titkár

Pintér István, titkár

Knoll Gyula, kurátor

Zsámboki Tibor, kurátor

Prof. Papp Lajos, kurátor

Prof. Szakály Sándor, kurátor

 

 

 Szentgyörgyi Dezső

Szentgyörgyi Dezső1947.07.28-án születtem Budapesten. Édesanyám vidéki kispolgári családból származott, édesapám a háborúban a legeredményesebb magyar vadászpilóta huszonkilenc igazolt légigyőzelemmel. Ez meg is határozta családunk sorsát a vesztett háború után. Alig több mint három boldogan együtt töltött év után, 1951-ben édesapámat az ÁVH letartóztatja, majd eltűnik a család szeme elől. Engem édesanyámmal kitelepítettek a Hortobágyra, amit az enyhülés után hagyhattunk el. Édesapámat 1956-os szabadulása után láttam újra először.
A Műszaki Egyetem elvégzése után pár évig az autójavító szerviz-hálózatban gépészmérnökként dolgoztam, majd 1973-ban átkerültem a MALÉV-hez, ahol Tu-134-es, Yak-40-es, majd Boeing-737-es repülőgépeket vezettem. 18600 óra levegőben töltött idő után mentem nyugdíjba, azóta a hobbijaimnak élhetek.

Van két fiam, az idősebb szintén repülőgép vezető, pár MALÉV-nél töltött év után a Tajwan-i légitársaságnál Boeing-747-es Jumbo repülőgéppel szelte a világ levegő óceánját, jelenleg a KUWAIT-i légitársaságot erősíti. A kisebbik fiamban még dúl a küzdelem az orvosi hivatás és a repülés utáni vágy között.

Tagja vagyok a Vitézi Rendnek és a Szent György Lovagrendnek. A Horthy István Mártírok és Hősök alapítvány szintén a tagjai között tart számon.

 

A folytatáshoz kattintson ide....

© Minden jog fenntartva | Horthy István Mártírok és Hősök Alapítvány | 2012-2013.

www.itforyou.hu | Személyre szabott informatikai szolgáltatások